23.2.13

Tots pringats a la pastera.


Doncs si. Aquesta vegada sembla que tots han decidit treure's els ulls i per tant, aquells informes i contrainformes amb els que presumiblement amenaçaven al seu contrincant amb revelar, estan sortint a la llum a "lo bèstia".


I en aquests moments, quan la classe política, les institucions i altra gent que veiem cada dia a les notícies esgrimint "les seves raons" per governar com governen, sembla que escudant-se en aquests arguments hi havia molt més. Des de temors que airegin segons quins "drapets", a escollir quin dossier han de llançar al cap del contrincant.

Això ja és una guerra oberta, en què cada un d'ells coneixen el seu propi objectiu. I la veritat és que em temo que són autèntics núvols de polaguera perquè no veiem què caram està passant.

I just en aquest punt he deixat de creure en les raons que argumenten cadascun dels protagonistes de tots aquests affairs llançats als mitjans de comunicació, dosificats en els moments temporals que més els convenen.

La gent està farta.

Els ciutadans ja no ens creiem a ningú, fins que siguin capaços de seure al voltant d'una taula TOTS, però TOTS, i amb llum, taquígrafs, micròfons a la vista, paper i bolígraf, es comprometin a no seguir per aquest camí, i apartar d'una vegada a aquells que han fet d'aquestes pràctiques alguna cosa fastigosament normal.

Mai he cregut que la democràcia sigui perfecta, però tampoc he cregut en una altra forma d'administrar socialment un col·lectiu. I tant me fa si es tracta d'una ONG, d'un club esportiu, d'una ciutat, d'un país o d'un continent. Ningú emparat en una mena de creença cega en que sense preguntar i només amb la seva intuïció, està representant a la majoria, un personatge així, NO hauria de tenir l'aval ciutadà per res de res. Quina por tenim a preguntar?. Què temem? Un resultat advers a la nostra opinió? ... i què?!

O creiem en la democràcia o no hi creiem. La democràcia no ha de tenir límits, no se'ls pot posar portes al camp i ningú té drets per sobre de la voluntat de la majoria.

No hay comentarios: