Moltes són les discussions que pretenen parlar de les bondats i temors, avantatges i inconvenients de l'aparició de noves eines de relació social. Com en tota discussió, hi ha defensors i detractors aparentment irreconciliables que discuteixen acaloradament sobre els perjudicis i beneficis de les relacions socials virtuals.
El que no hi ha dubte, és que s'estan convertint en imprescindibles. És la gran aportació al futur, que va un pas davant del més pur de la contemporaneïtat. Quan alguna cosa passa, abans que ho assimilem, ja està informat en alguna xarxa social.
Va més enllà de les consignes, és més un procés d'assimilació. De decisió de si SI o si NO. És la coronació de les decisions de cadascú des de la reflexió individual.Durant aquests dies que els conflictes del nord d'Àfrica estan a l'ordre del dia, conec a una persona que està bona part de la tarda-nit, amb el portàtil connectat amb dues pantalles a la vista, la del twitter i la de les notícies d'Al-Jaceera. El televisor amb les notícies 24 hores i el mòbil pendent dels SMS i del facebook.
Una de les discussions més interessants que tinc amb ell, és quan es queixa que no li queda temps per a llegir més de 5 llibres al mes, abans en llegia més. Jo li dic que li falta tenir més vida social i dosificar més la lectura, que la gent no hem de marcar-nos mes obligacions sinó organitzar-nos les rutines. Les grans oportunitats que ens ofereix el món de la informació, ens permet contrastar opinions i veure el que passa a temps real. Pots estar sense estar-hi físicament, a la plaça Tahrir del Caire, veient les opinions contraposades de dos mitjans en directe i veure les twittejades que estan "piulant" els que hi són, i rebent informacions a temps real per SMS, correus electrònics i el facebook. Això era absolutament impensable fa molt poc, i és clar que és una autèntica revolució social, aquella en la qual les persones podem tenir suficients elements de judici com per prendre decisions.
Aquestes noves eines, estan arribant a democratitzar tremendament la societat, entre altres coses perquè és aquell descosit per on s'escapa la voluntat de saber què passa, i que no pot controlar qui té el poder de conduir la informació per crear estats d'opinió.I aquestes eines estan arribant a tots els àmbits de la vida. Quan es comenta que la nova revolució social serà la de canviar la forma de treballar, per mètodes que ens permetin arribar més lluny, a més gent i facilitar la comunicació, no estem parlant ni de ciència ficció ni res que estigui a més d'un o dos anys de distància. Només falta fer una ullada al panorama de les xarxes socials. Ja n'hi ha per a tot. Per relacionar amics, per riure veient fotos, pel treball intern de les empreses, per enviar documents, per comprar, per vendre, per transmetre idees, per crear agrupacions i comunitats amb interessos variats (esports, gastronomia, salut, ...) .
De sobte també descobreixo una nova xarxa social, que igual que facebook és un món virtual on cadascú crea la seva pròpia comunitat agregant gent al seu perfil, marcant la seva pròpia política de privacitat, ... encara que amb una genialitat diferent, aquesta xarxa s'ha creat per comerciar. És un mercat virtual, on la gent s'agrupa per millorar la seva oferta professional i exposar-la a la necessitat dels clients, o bé per agrupar-se i fer compres o per trobar un local on crear un club de lectura. M'han presentat iMythos.net. Estan preparant el que serà la nova revolució en el camp de les relacions socials professionals, des d'una plataforma molt interessant que uneix el bo i millor de totes, les de compra, les de relació personal, les d'exposició professional. El més interessant és que és una xarxa que també s'autoregula. Aquell que va amb enganys es descobreix i aquell que aporta valor real triomfa.
Sens dubte, estan creant el que ells ja anomenen "el major mercat de productes i serveis professionals integrats" on els productes i els preus no negocien, negocien les persones.Funcionen per invitació i és clar que jo vull estar-hi a l'inici. En el principi de tot.
No hay comentarios:
Publicar un comentario