25.3.11

S’haurien de prohibir les campanyes institucionals a menys de 10 setmanes de les eleccions (Quan res es el que sembla i tot és com és)


Aquests dies, he estat mes a Barcelona que a Igualada. El trajecte sempre es fa llarg, encara que el facis en cotxe. L’entrada a BCN a segons quines hores es d’una indecència absoluta.

Però això m’ha permès escoltar sobre tot, la quantitat de vegades que l’ajuntament de Barcelona, anuncia coses que no toquen quan s’està a punt de celebrar unes eleccions. No pot ser que se’ns bombardegi als conductors que portem la radio posada amb propaganda d’autobombo, tot recordant que els que manen ara, ho fan tot be.

La meva percepció de Barcelona, i parlo des de la meva condició de persona que viu a 70 kilòmetres i que ve a treballar a la ciutat es que estan esforçant-se per reconduir les feines a zones concretes de la ciutat, on els serveis pels que venim de fora son mes edulcorats: mes facilitats per aparcar, mes formes d’arribar-hi amb transport públic,… es com si penalitzessin als que no treballem a les zones que algú ha decidit des de l’ajuntament, que tant sols hi poden transitar, aparcar i gaudir, aquells que hi resideixen.

Hi ha algun il·lús que es va quedar algun local de la zona al voltant de l’encreuament de Pi i Margall i Sardenya i que hi ve a treballar. Es troba creuant el carrer, tres maneres d’entendre l’aparcament en superfície: la zona blava, la zona verda i la zona verda restringida. Aquells que venim a treballar i no hi residim, nomes ens queda aparcar a la zona blava (4,30 dues hores i dues hores gratuïtes al migdia 12,9 € dia) que ens costa una mitjana al mes de 300 euros o a la zona verda (a totes hores 5,25 cada dues 21€ dia) que al  mes son 475 euros.

Confio que el proper alcalde sigui mes Agraït amb els que venim a BCN i ens hi estem tot el dia treballant. Hauríem de gaudir al menys de les mateixes avantatges que els residents, ja que la nostra contribució econòmica a la ciutat no està compensada de cap de les maneres amb les avantatges que rebem.

També goso pensar en els que tenen un local per llogar en aquesta zona, ja que el que els baixarà de valor el local perquè costa d’aparcar i costa molt car.

Els números son fàcils de fer, per una persona del carrer condicionada com jo per la distancia en kilòmetres, aparcar el cotxe, quedar-se a dinar, treballar i tornar a casa. He calculat aproximadament entre 600 i 750 euros. Què s’imagina el senyor alcalde que passa amb els sous que es paguen? Faci sumes i restes i digui què queda al final.

Ens ho estan posant difícil.

No hay comentarios: