29.5.07

Igualada, ciutat desencisada.

He vist els resultats de les eleccions municipals a la nostra ciutat, i em segueixen sorprenent les valoracions que en fan els partits (en minuscula). Resulta que no puc entendre que els politics segueixin pensant que son els protagonistes d’aquest esdeveniment. Tan sols en son la consequència. Els veritables protagonistes, SON ELS IGUALADINS. I què han dit els igualadins?. Posem-nos a analitzar seriosament els resultats. Sense embuts, de veritat sense valoracions ni d’altres cortines de fum: TOTS HAN PERDUT. No es pot entendre que d’un cens de 27.720 electors, n’hagin anat a votar 13.746, i que d’aquests darrers, hi hagi 924 vots en blanc. O sia, que hagin recolsat una o una altra formació, hi ha 12.822, o sia un 46% del cens electoral d’Igualada. Quina vergonya! L’Entesa per Igualada, ha passat de tenir un recolsament de 7.445 (03) a 6.104 (07). Ha perdut 1.341 vots. (-18%) ERC ha passat de 2.957 (03) a 2199 (07). Ha perdut 758 vots. (-26%) CIU ha passat de 5.042 (03) a 3.531 (07). Ha perdut 1.511 vots.(-30%) PP ha passat de 1.597 (03) a 1.297 (07). Ha perdut 300 vots. (-19%) Aixó si, l’unic que ha augmentat de 410 a 924 (mes d’un 50%) és el vot en blanc. En total, de les darreres eleccions a les d’ara (del 2003 al 2007), 3.910 igualadins i igualadines, han decidit que no recolsen als candidats per ocupar la màxima institució de la ciutat. I si hi sumem els vots en blanc, la democràcia al nostre municipi ha desencantat en 4 anys a 4.834 persones en edad de votar. Aixó vol dir que en una ciutat que te un cens electoral de 27.720 persones menys de la meitat confien en qui mana !!!. O sia, HEM PERDUT TOTS. On son els politics que il.lusionen perque defensen un model de ciutat?. On son aquells politics que no s’omplen la boca amb frases grandiloqüents i plenes de ganes de manar pel fet de manar o de conservar la “cadira”?. On son aquells politics que no van d’il.lusos per la vida i escolten als ciutadans, enlloc de creure’s que parlen en nom d’ells?. On son aquells politics que intentaven fer pinya i no torpedinar qualsevol intent d’ajudar dins el seu propi partit?. On son aquells politics que veient aquests resultats no es fan una sincera i constructiva autocritica, en lloc d’intentar “vendre” els resultats en consideracions percentuals, i projectades com si es tractés d’un éxit. No anem be. Des de 1979, es la vegada que menys igualadins han anat a votar qui ha de governar la ciutat, i si aqui (que si valdria la pena) fem valoracions percentuals, ens posarem a plorar. En tots els programes electorals, hi hauria d’haver com a primer punt del programa, el compromis per fer recuperar l’il.lusió del ciudadans d’aquesta ciutat en la democràcia, la participació i el sentiment de pertanyènça. Tot el demés: es maquillatge que ens condueix a seguir alimentant els resultats del desencis: l’abstenció. De debó, els que feu valoracions públiques dels resultats, i parleu en nom dels partits, feu-s’ho mirar.

3 comentarios:

jaume dijo...

Estic molt d'acord amb tu, però voldria afegir una apreciació: pensa que tots aquells joves que voten per primera vegades volen exercir el seu dret encara que només sigui per inocència electoral i socia. Això fa que el nombre de votants que estan desencantats respecte les eleccions anteriors sigui encara més gran. I si els pol+ìtics segueixen així... amb uns 700 vots es podran arribar a tenir 3 regidors a la llarga.

Els debats que es fan a l'ateneu amb tots els candidats fan pales la distància entre ciutadans i classe política. No parlem el mateix idioma. No criden tant ara que estan a punt d'aprovar un permís per muntar un lloc de culte per a uns marroquins prop del -Mirasol- Mentre els igualadins poden passar gana i no tenir cap mena de beca, els nouvinguts tenen tots els luxes en tots aspectes. Pero no patiu que mai arribaran a l'ajuntament, ja se n¡ocuparan els polítics que hi han al capdavant de la ciutat. mentre la seva poltrona sigui segura els demés i llur opinions no importen per res. No?

Francesc Puertas dijo...

Es trist, però es cert.
Llàstima que s'hagi deixat de fer pedagogia i no es parli de continguts i en canvi, la paranoia hagi arribat a convertir la politica dels partits en una mena de "Aqui hay tomate".
Salut, Jaume.

agustí masip dijo...

molta xenofòbia, per cert em sembla que no el paga l'ajuntament el lloc de culte pels marroquins com dius jaume...