5.9.11

“Farem complir a aquests catalans les sentències del TC”


Aquest probablement sigui el millor eslògan per guanyar vots fora del nostre territori. I es un crit de guerra com si ens diguessin: “a callar i a pagar”. I al damunt també ens obliguessin a parlar i viure com la resta de l’Estat.

Mira, ja està resumit tot el que volen que siguem: uns espanyols creients, que reconeixen que som treballadors, però que creuen que encara ens estan tractant massa be, perquè seguim treballant i generant un pessic molt gran dels ingressos de l’Estat.

El maltracte, l’afany universalitzador, les males maneres, l’insult gratuït, l’enveja amagada de menyspreu,... tot val per pervertir unes relacions, que estan fent malbé les ja tenses relacions entre Catalunya i les dues Españes: les conservadores i les progressistes.

Ja es ben trist que ningú de les dues Españes ens defensi, ni faci res per remeiar-ho. Però es clar: dona vots.

Sempre (sempre), quan s’acosten les eleccions generals de les Corts Espanyoles, segur que un dels paràmetres que fan servir per decidir els missatges als seus electors, es el de fer passar pel cèrcol Catalunya, que ja tenim masses coses... quasi tantes com ells (al seu entendre), i a veure si encara ens rebel·larem i no ho podran controlar... ens han de parar els peus!.

Crec que ara, fins el dia de les eleccions el 20-N, es el moment de que algú es dediqui a recollir les bestieses, eslògans, missatges i el que sigui que es digui en “campanya”, perquè tindrà material suficient com per escriure el “llibre dels improperis gratuïts a Catalunya”. Fins i tot comparar els discursos del mateix partit a Catalunya i fora de Catalunya.

Com que passades les eleccions, el Govern de la Generalitat posarà damunt de la taula el “Concert Econòmic”, ara (con si fos una vacuna) ens recorden l’aplicació de l’humiliant sentència del TC sobre la “llengua vehicular”. Una sentència provocada per la denuncia d’uns quants afectats que “militen” en el castellà. Que ningú defensi que la sentència recull el sentiment general d’aquells que viuen a Catalunya, perquè no es cert.

Ara, durant tota la Campanya Electoral, en sentirem a parlar, i faran servir el títol d’aquest article: “Farem complir a aquests catalans les sentències del TC”. I aprofitaran per dir-ne alguna mes, que els fera sentir forts amb els seus electors.

Com deia la meva avia “Deu ens ajudi amb l’àngel bo”. 

No hay comentarios: