23.5.11

Avui es l'endemà.


Avui es l'endemà. Es aquell moment que la gent ha parlat, votant. Es un moment en el que alguns fan les maletes, endrecen els papers que han de deixar i s'enduen els que no volen deixar. Es un moment en el que tot està per fer.

Els nous equips municipals i les noves sumes de regidors, deixen un nou aspecte al territori.Ara es l'hora de les noves oportunitats fruit de canvis profunds, que han d'il·lustrar amb noves maneres de governar. Moments en els que s'haurà de comptar amb les frustracions de molta gent que han apostat perquè hi hagi una altra forma d'interpretar la ciutat, respectant el que s'ha fet be però demanant canvis substancials en allò que no s'ha fet be.

També serà aquell moment en el que les persones que representen els partits que han baixat o els han escombrat a les urnes, hauran de reflexionar sobre el que no han fet be i hauran de canviar el seu discurs, perquè està ben clar que els electors ja no se'ls creuen.

A ningú ens agrada que ens retallin drets, diners i benestar. Però tampoc es pot viure en un miratge. Tots sabem de llarg que fa anys que tot ha estat sorprenentment fàcil fins fa un parell d'anys. I tot sabem que els dos darrers anys, els que han governat a Catalunya i als nostres municipis, no han administrat prou be la caixa. Han fet comptes pensant que els ingressos es mantindrien i les despeses no caldria baixar-les el que tocava.

Ara, a la Generalitat i als municipis, els caldrà ajustar les despeses als ingressos, i això hi haurà moltes maneres d'explicar-ho: es podrà explicar com un ajust o com una retallada.

En qualsevol cas, ens tocarà als ciutadans patir-ho, però a qui ha de governar els municipis els propers quatre anys, hauran de ser l'exemple a seguir i per tant, hauran de comportar-se. Veurem quins sous es posen. Veurem com hi posen llum als grisos i veurem la transparència de la seva gestió.

I també, com no, s'haurà de reflexionar l'irrupció de discursos xenòfobs. S'haurà de pensar cóm una colla de brètols insensats que tenen discursos interessats i basats en consignes fàcils i moltes vegades amb informacions manipulades, han aconseguit representació als ajuntaments i  han pogut transmetre els discursos dels seus líders que es presenten a l’opinió publica com a corders, però que son ben be una altra cosa. 

S'haurà de fer pedagogia. No s'haurà de treballar tan sols en l’administració de la ciutat o del poble, sinó que també s'haurà d'explicar el que es fa constantment.

Avui he vist una "piulada" que vull reproduir "aquest es el moment en el que moltes comptes a xarxes socials d'alguns candidats es moren".

Els nous alcaldes, hauran de recordar que la gent te memòria.

Els desitjo bona feina.

No hay comentarios: