22.6.09

On una porta es tanca, una altra s'obra.

No és mai agradable parlar d’una empresa que tanca. Els motius tan se val, normalment són els sobradament coneguts de la crisi i comporten conseqüències diverses que, conjugades, malmeten bons projectes.

La crisi s’ha convertit en una pandèmia en tot ordre. Ha afectat a tota l’estructura financera i, per tant, l’ordre econòmic establert ha quedat adsolutament desordenat i s’ha dedicat a escampar els errors del Sistema als seus usuaris. I, evidentment, els primers que han rebut han estat la construcció-immobiliàries-promotors. Si seguim el fil d’aquests, molts mitjans de comunicació havien construït bona part dels seus ingressos a la publicitat que generava la venda de pisos, finques etc.

Si a tot això hi afegim les pors i les veritables retallades dels diners a crèdit i el fet que ningú en sap prou per indicar el moment en què s’acabarà la crisi, és quan tenim un “jardí” que no sabem per on entrar-hi.

Per fer front a la crisi, Calaix de Sastre i L’Extra van fer una aposta conjunta per sortir-ne. Una aposta ambiciosa però assenyada. Es tractava d’oferir un producte nou que donés un nou esperit a les nostres dues empreses, formalitzat en el que en Josep Maria Rafecas i jo vàrem anomenar un “matrimoni de conveniència amb separació de béns”.

Aposta ben encaminada, que donava noves perspectives a la forma de ser dels nostres dos formats, sobretot donada la seva compatibilitat. Recollir-ne els fruits és més complicat, perquè primer havíem de demostrar que la nostra aposta i el nostre camí era el correcte, fet que hem acabat per demostrar.

Creiem sincerament que l’aposta és bona però, el nostre punt de partida en aquest projecte ha estat dificultat per la situació econòmica que portava afegida cadascuna de les nostres empreses, i aquest és un llast difícil de superar, hores d’ara.

Així doncs, Calaix de Sastre deixa de sortir els divendres.

Però això sí, l’aposta conjunta, l’esperit que ha portat a Calaix de Sastre ser un referent al territori, guanyant-se l’espai d’informació del lleure i a l’Extra consolidar-se com a periòdic informatiu setmanal, perdura.

Posem en marxa doncs, un nou camí a aquest periòdic, que hi portarà afegit l’emprempta del Calaix de Sastre en tot allò que ja l’havia convertit en un element quotidià en el món dels setmanàris gratuïts.

1 comentario:

Daniel García Peris dijo...

Molta sort en la nova etapa!